GOLF
 
Våra huvudorter Övrigt


Golfturismen har det perfekta scenariot på ön. Utövandet av denna sport på Gran Canaria har en klar konkurrenskraftig fördel jämfört med andra destinationer i världen, klimatet som gör att man kan spela 365 dagar om året. Gran Canaria har en lång golftradition.

Ön är pionjär i Spanien med denna sport, genom att man redan år 1891 hade landets första golfbana här. Denna bana användes först av bosatta och turistande britter och var belägen i stadsdelen Escaleritas. År 1957 flyttades golfbanan till Bandama, där den fortfarande finns under namnet Real Club de Golf de Las Palmas.

Det finns för närvarande sex riktiga fullängds banor (18 hål) på ön och fler är under uppbyggnad. Det finns även tre korthålsbanor s.k. par 3 banor, där de längsta hålen är mellan 90-140 meter. Men tro inte att det är lättspelat för det. Banorna är jättefina med både bunkrar och vattenhinder och allt som hör en golfbana till. Perfekt för dig som redan är säker på ditt fairwayspel och har en superdrive och vill träna, in och närspel. Du hittar en av dessa, Las Palmeras Golf mitt i Las Palmas uppe vid Dr Negrin sjukhuset. Den andra heter Oasis Golf och ligger granne med El Cortijo banan   i Teide.  Anfi-Tauro Pitch & Putt heter nummer tre och också den ligger granne med sin storebror,   18 hålsbanan Anfi Tauro Golf.


Klicka på golfbollarna så kommer du till respetiktive banas hemsida.

1. Real Club de Golf de Las Palmas

2. El Cortijo Club de Campo

3. Maspalomas Golf

4. Salobre Golf & Resort

5. Meloneras Golf

6. Anfi Tauro Golf

 

Real Club de Golf de Las Palmas

Gran Canaria åtnjuter privilegiet att ha Spaniens äldsta golfklubb. Den invigdes 1891. Banan ligger bredvid en gammal vulkankrater, som vittnar om Gran Canarias vulkaniska ursprung.      Den har en unik utsikt över bergen, havet och de djupa ravinerna. På själva området finns ett golfhotell bredvid första utslagsplatsen för dem som vill njuta av den fina utsikten över banan. Det är en relativt kort bana med smala fairways, små greens och djupa raviner längs sträckan.  En trevlig och en liten udda sak är att här har alla 18 golfhålen försetts med eget namn, inte   bara nummer.


gol   gol   gol
gol     gol


El Cortijo Club de Campo

Denna golfklubb ligger vid motorväg GC-1, endast sex km från Las Palmas de Gran Canaria och är en av Spaniens längsta banor. Dess design med ända upp till tre tees per hål gör att spelare av alla kategorier kan använda banan. Golfbanan ligger vackert belägen i en hundraårig palmdunge och sträcker sig över tre dalar med inhemsk flora. Det är en uppfriskande miljö med sex sjöar och en spektakulär utsikt över havet. Cortijo Club de Campo har varit plats för Open de España 2002, med seger för Sergio García. Banan stod även som värd för samma tävling 2005 som också då vanns av Sergio Garcia. Svensk/kanarien Carl (Carlos) Sunesson spelade också och fick en mycket fin framgång.


gol   gol   gol
gol     gol


Maspalomas Golf

Den ligger på södra sidan av ön och är en av de banor i världen som har flest soltimmar om året. Den är omgiven av sanddyner, ett skyddad område på över 400 ha vilket har satt sin prägel på banans design skapad av Makenzie Ross. Vidsträckt och flack med långa och breda fairways. Närheten till havet och den milda brisen tack vare passad-vindarna gör spelet till en behaglig upplevelse. Den ligger i Gran Canarias största turistområde där man hittar allt från lyxhotell till små bostadsområden med all sorts bekvämlighet. Maspalomasbanan är en lång golfbana och

fast den är ganska platt, den ligger ju på ett ökenområde, har den många utomordentligt fina  och vackra golfhål.


maspl5   maspal1   maspl3
maspl2     maspl4


Salobre Golf & Resort

Denna golfbana är belägen i ett för den södra delen av ön mycket karaktäristiskt område med raviner och en vy av berg och hav och där golfbanans grönområden kontrasterar mot omgivningens ökenområden. Turen runt banan är mycket givande för alla kategorier av spelare. Salobres filosofi är att erbjuda alla sina gäster en förträfflig service och inkluderar i greenfee: tee, vatten, greenlagare, golfvagn, bok över området, bemannad parkering och personlig namnskylt.

En andra bana med 18 hål är nu delvis färdigbyggd, nämligen Campo Norte del Salobre Golf som också har en stil som erinrar om banorna i Arizona, USA. Från maj 2006 har de första nio hålen varit spelbara. Hela banan är beräknad till att vara klar 2008. Det är idag den enda banan på Gran Canaria med 27 hål.


sal2   sal1   sal4
sal3     sal5


Meloneras Golf

Det är den kanariska hotellkedjan ”Lopesan Hotels & Resorts” som äger banan Meloneras Golf, en exklusiv bana belägen alldeles vi havet där spelarna kan njuta av vackra palmer, små dammar och naturligtvis en spektakulär havsutsikt, speciellt på de sista nio hålen. Detta nya sportcenter som det kallas är designat av den välkände amerikanske golfbanearkitekten, Ron Kirby,  och det är en tämligen stor anläggning på hela 520 000 kvadratmeter. Banan är en 18 håls bana med par 71 och mäter 5 403 (enl.scorekortet) från gul tee. Golfbanan har 4 alternativa start-tees på varje hål, vit om du slår långt med drivern eller deltar i tävling, gul för dig som är normalgolfare, blå om du är junior och tävlar och slutligen den som är närmast hål, röd. Men idag kan du i och med införandet av det s.k. sloopsystemet välja vilken tee du vill beroende på dagsformen.


mel2   mel1   mel3
mel4     mel5


Anfi Tauro golf

Formgivarna von Hagge, Smelek och Baril är kända som några av de bästa golfarkitekterna i världen, de har format över 1.000 golfbanor i fem världsdelar. Arizonastilen på denna bana utbreder sig över 650.000 m². Spelarna kan njuta av en otrolig utsikt över Atlanten och Valle de Tauros spektakulära berg som skapar en oförglömlig upplevelse och gör varje hål unikt. Som
unikt för banan kan också nämnas greenen vid hål 8 som är placerat mellan röda stenar eller den fantastiska vyn över hela Taurodalen på sträckan mellan hålen 14 till 17. Det är lätt att överblicka banan och spelarna får användning för de flesta av sina klubbor.


anf2   anf1   anf4
anf3     anf5

 


Att köpa bostad
Att sälja bostad Erfarenhet
Trygghet Engagemang
Om oss Kontaktformulär Intresseanmälan
Fritidsliv - Golf - Stränder - Sevärt - Bergsvandring
 
Scandic House S.L. - Las Palmas de Gran Canaria, Spain - E-mail: info@scandichouse.se - Tel: +34 632 276491