SEVÄRT
 
Våra huvudorter Övrigt


Tyvärr är det väl så att väldigt många, kanske de allra flesta t o m. reser hit till Gran Canaria och ser ingenting mer än stränder, sol och krogar. Fast denna underbart vackra ö som tillhör den atlantiska delen av Makronesien har så otroligt mycket att visa upp och som är värt att besöka. Det finns så väldigt mycket att se att inte allt går att beskriva men nedan följer ett litet urval av sådant som kan vara av intresse både för barn och vuxna.

Det finns en stor fågelpark, Palmitos Park, på den södra delen där man kan se massor av vackra och intelligenta fåglar. Där visas bl.a papegojor som kan cykla och stora rovfåglar som utför häpnadesväckande trick i luften. Sanddynerna i Maspalomas. Vandra över de vidsträckta sanddynerna som böljar fram från stranden. De har utsetts till ett skyddat område. En av turistattraktionerna är fyren i västra Maspalomas.

Playa del Inglés är en populär semesterort för många, där finns massor av krogar, restauranger och danssställen och ett stort nöjesutbud överhuvudtaget. Det finns också naturligtsvis gott om butiker framför allt i några av de stora shoppingcentras som finns. En mycket stor fin badstrand med tillhörande nudistdel finns vid Maspalomas öken. Har man kanske fått lite för mycket sol en dag kan man t.ex hyra en bil eller åka på utflykt till valle de Guayadeque, den lilla byn uppe i bergen där fortfarande en del familjer bor kvar i sina grottor. Där uppe finns både kyrka och restaurang som båda ligger i en grotta. Västerut längs sydkusten ligger Arguineguin i Mogáns kommun. Marknaden som hålls varje tisdag i Arguineguin är den största på ön. Längre västerut ligger Puerto Rico och Puerto de Mogán, en pittoresk by som ofta kallas Lilla Venedig på grund av byns många kanaler. Huvudstaden Las Palmas på norra ön har ett livligt stadsliv och stranden Las Canteras ligger i hjärtat av staden. Las Palmas är bl.a känt för den årliga karnevalen.

Bland övriga turistattraktioner som kan vara värt att besöka finns  Banana Park,  Roque Nublo
(en 80 meter hög monolit),  Cenebio de Valerón  med omkring 290 grottor och den botaniska trädgården Jardin Canario i Tafira Alta. Dedo de Dios, eller Guds finger var en stenspira som sköt
upp ur havet utanför Puerto de las Nieves och var tidigare kännetecknet för Kanarieöarna.
Den förstördes i november 2005 av Tropical Storm Delta som var den första tropiska cyklonen i Kanarieöarnas historia.

Puerto de Mogán, en liten livlig fiskehamn med låg bebyggelse. Artificiellt byggd men realistiskt. Kustvägen  från Agaete till Aldea de San Nicolás, bjuder på en magnifik utsikt över ett klippigt landskap där branta stup kantar vägen. Cruz de Tejeda, utsikten från korset är mycket vacker
med Pozo de las Nieves, öns högsta punkt och egendomliga Roque Nublo i söder, Roque Bentayga
i väster och slätterna i San Mateo i nordväst.  Vegueta-kvarteren, det lilla historiska centret i Las Palmas med vackra exempel på kanarisk arkitektur. Är man intresserad av musik rekommenderas ett besök på audiotoriet (konserthuset) Alfredo Kraus i Las Palmas som mycket trevligt.


Klicka på bilderna som hör samman med den understrukna kursiva texten ovan så länkas du direkt till respektive hemsida alternativt större bild.

 Att köpa bostad
Att sälja bostad Erfarenhet
Trygghet Engagemang
Om oss Kontaktformulär Intresseanmälan
Fritidsliv - Golf - Stränder - Sevärt - Bergsvandring
 
Scandic House S.L. - Las Palmas de Gran Canaria, Spain - E-mail: info@scandichouse.se - Tel: +34 632 276491